torsdag 6 juni 2013

Första bad dagen

Förra helgen var Björn på Fiske-helg med sina vänner uppe i Småland och jag och barnen var själva hemma.
Det var kanon väder nästan hela helgen och på lördagen så packade vi väskan med badkläder, kylväskan med lunch + mellanmål och kaffetermosen var laddad. Vi smorde in oss från lilltån upp till öronen och körde iväg till badhuset. Första sköna bad dagen!
Theo hann inte komma på plats förrän han hade hoppat i sina badbyxor och hoppade i vattnet. Det är precis så det ska vara. Jag kommer ihåg när jag var liten, men då är minnena mest från stranden. Mina föräldrar packade in alla strandsaker i bilen och körde till vår strand, Skateholm och för att komma ner till havet gick man ner från en stenig grusväg, vi gick barfota och efter några dagar hade fötterna blivit vana vid alla stenar och hårt underlag , vi fick "sommar fötter", som mamma kallade det. Man såg längre bort hur havet glittrade och man fick en härlig känsla i magen och kroppen, man skyndade på stegen för att komma snabbare ner till den mjuka sanden men man blev snabbt påmind om att det gjorde ont i fötterna. När man väl fick sätta dem första stegen i sanden så blev det varmt och mjukt och man vände sig om till sina föräldrar och uppmanade dem att skynda sig och när badväskan landade i sanden så tog man av sig kläderna så fort man kunde och tog på sig sina badkläder och sprang ner till vattnet och där blev man resten av dagen. :-) Härliga dagar!
Tilde tog också årets första dopp och hon plaskade och tyckte det var jätte roligt. Även om vattnet var lite kallt så ville hon inte upp. Det här kan bli en riktig bad-tjej! :-)
Riktigt skönt var det att sitta i den efterlängtade solen, få lite värme på kroppen och plaska lite med Theo, dricka sitt kaffe ( kaffet smakar bättre utomhus, det bara gör det ). Vi gungade lite på gungorna, Tilde upptäckte alla blommor som växte i gräsmattan och kröp iväg på sina rundor.
Vi fick 3 härliga timmar sedan öppnade himlen sig fullständigt. Jag fick snabbt på regnskyddet till vagnen där Tilde låg och sov och stuvade in dem sakerna som gick att räddas under vagnen, sedan tog vi dem sista sakerna under armen och sprang. Vi hamnade under tak och tittade när flera tusen spannar trillade ner från himlen. Mellanmålet intogs hemma , torra och varma. :-) 
Men för att vara första bad dagen så blev det 5 solar utav 5.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar