lördag 21 september 2013

Jobb,Plugg och Dagis

Ja, här rullar dagarna fram. Oj oj oj... växlarna har vi lagt in och våra rutiner har blivit ändrade.
Jag har nu jobbat 1 vecka och gått i skolan 1 vecka.
Har blivit matad med massa information och super intressant. Det kommer bli en spännande resa och med en massa tankar, aha-upplevelser och massa nytt. Har fått  6 st hemuppgifter som ska vara inskickade innan nästa skoldag och en massa läsning. Så här rivstartas det direkt. :-)
Tilde och Theo går långa dagar på dagis men det går jätte bra. Theo har knappt hunnit leka färdigt när man hämtar och Tilde är nöjd med dagen. Hon springer till en och visar allt vad hon kan. :-) Hon blir lite ledsen när man går om morgnarna men hon klarar sig fint och har roligt. Äter lika mycket som sin bror och fröknarna är chockade av vilken aptit dem har. Vi är helt enkelt en familj med stort intresse av mat och njuter och har trevligt kring matbordet. :-)
Och på tal om att njuta och äta så har mixern fått åka in skåpet och råsaftcentrifugen har kommit fram. Nu är det dags för att boosta sig och hjälpa vårt immunförsvar. Bären och den härliga frukten har fått vara vår vitamin kick nu under sommaren och nu är det dags för våra rotfrukter och andra säsongsfrukter att ta plats.
Vi köpte vår råsaftcentrifug innan Theo var född för min förhoppning och tro var att han skulle få i sig bra juicer av grönsaker och frukter i nappflaskan innan han kunde tugga i sig dem. Tror ni han köpte det? Nej, och svaret var att han aldrig har tyckt om nappflaska då välling inte har fungerat, så det har blivit rivna grönsaker och frukter istället. Funkar lika bra. :-) Men nu är det dags för all sorts juice och det är bara fantasin som kan hindra en. Man kan prova sig fram med allt man tycker om och har man svårt att börja så finns det en gratis tidning i era ICA butiker och dessutom så har de ett bra pris nu på en råsaftcentrifug. Fick även hem i posten tidningen Buffé där de hade ett repotage om Renée Voltaire som bla gör hälsosamma matprodukter. Hon hade 6 st recept på juicer. Så om ni vill vara säkra på att ni får i er bra vitaminer och mineraler så drick pressade juicer som ni enkelt och billigt kan blanda själva.

I fredags var det utvecklingsdag på dagis och jag var hemma med barnen. Det regnade och vi var inne och tog det lugnt och myste.
Tilde är en riktig klättrare och klättrar på allt. Hon har kommit på att föra kökspallen till olika ställen så hon kan vara med och titta på vad som händer och är kökspallen upptagen går hon in och hämtar toalettpallen.



Theo är helt inne på att bygga små lego och skapar och leker och pysslar. Roligt att höra och se honom när han är helt "inne" i sin lek. Annars tycker han om att rita en stund och titta i böcker och leksakstidningar, lägga pussel och spela spel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar