lördag 10 augusti 2013

Tosselilla, here we come!

Ja, årets Tosselilla blev av idag. Sista dagen på vår semester. Vi har haft lite sjukstuga här hemma i veckan så det såg mörkt ut att det skulle bli av med någon årlig Tosselilla-dag.
Stackars Björn,har fått något virus som satt sig i luftvägarna. Han har hostat så man har trott att lungorna ska hoppa ut. Låter inte klokt! Tydligen när man har pratat med bekanta så har dem haft samma denna sommar. Trist värre! Så veckan har inte varit lika rolig som vi hade hoppats på, men Björn har kämpat på och ville åka iväg idag så vi packade med lunch och fika. Och igår kväll så plockade vi fram två paket kräftor så de skulle tina upp under natten.
Vi kokade om kräftorna imorse ( efter Stefan och Elisabeths recept, blir så goda kräftor) och sedan packade vi in oss i bilen. Så här glada var barnen imorse. :-)

 Den som vet vart vi ska var så uppspelt och så förväntansfull att han pratade konstant hela bilresan till Tosselilla och som ni ser på bilderna fattar inte Tilde alls vad hon har att vänta sig. Haha
MEN, vilken rolig dag vi har haft!!!
Vi kom dit vid 11:00 tiden och körde järnet. Vi har hoppat studsmattor, klättrat i klätterställningar, tittat på djur, sprutat med vattenpistoler, lekt på sjörövarebåt, lunchat, Tilde sovit middag, spelat på Malaco hjul ( vann inget detta året heller ), tittat på stora dinosaurier, gungat , vaskat guld och fått Tosselilla guld-medalj, fikat, cyklat på konstiga cyklar, åkt tunnel-.rutschkana, ätit glass OCH åkt en massa KARUSELLER. Det var karusellerna som Theo tyckte var extra roligt och den här 4-åringen är ingen mes-propp när det kommer till karuseller. Herregud!!! Han och jag har åkt alla karuseller som har snurrat i häftig fart. Björn åker alla andra utom dem som snurrar som tusan medan jag är livrädd för alla karuseller som åker upp och ner. Så det har varit jämn fördelning och Theo har älskat varenda minut av allt åkande. Han kommer bli en kul kille att ha med på tivoli fram över! ( Tummen upp för det )!
Vi åkte hem när de stängde och brassade ihop lite mat till Theo och Tilde och dem färdigkokta kräftorna låg och väntade på oss. Det var bara att hugga in och njuuuta av kräftpremiären och vår sista semesterdag för denna sommaren. Tilde fick smaka på kräftstjärtarna och det gick ner , Theo tog två kräftor och sörplade i sig och pillade klor men efter vi sagt att han skulle ta bort "bajssträngen" på stjärtbiten så var det kört. Ingen mer kräfta till Theo ( inte så smart drag av oss, hoppas han glömmer det till nästa gång ).
Men vi njöt av en omgång kräftor,

Och den andra omgången kräftor intog vi efter nattning av en trött liten tjej som varit med om mycket intryck idag med karusell åkning, gungat, tittat på djur och klättrat en massa.
Theo stannade uppe med oss och åt några Ahlgrens bilar som han fått som tröst-pris av en snäll farbror när vi öppnade lotter.





Jag måste säga att denna semester har varit svårslagen. Så fint väder vi har och har haft. Ljuvliga sommarkvällar, härliga bad dagar för vi har verkligen badat denna sommar, många grill middagar och olika härliga miljöer som vi har vistats på. 5 Villalivet Villalivet Villalivet Villalivet Villalivet av 5 möjliga för denna semester! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar