tisdag 27 augusti 2013

Vad händer?

Ja, vad händer hemma hos oss?! Vi börjar sakta komma in i våra dagliga rutiner men kan inte släppa sommar tempot. Så härligt varmt och behagligt det är.
Förra  måndagen så var vi på kräftskiva hos våra vänner, jätte trevligt och gott. Theo älskar att vara hemma hos dem. De bor mitt på landet ( lite mer ut på landet än vi.... ), de har höns i trädgården, stor studsmatta och gungor. En ny lekplats precis utanför deras tomt som är ny och som familjerna i deras lilla samhälle äger tillsammans. Åkermark så långt ögat kan nå och som är väldigt vackert. Barnen är 3 och 5 år så de leker jätte fint tillsammans. Tilde hade också en lekkamrat, hennes kompis Viggo som är lika gammal. Skiljer 4 månader. Viggos föräldrar var också med på kräftskivan. Det var krig över den lilla plast-varuvagnen med alla låtsas matvaror i. Tilde ville gärna gå med vagnen hela tiden och vinka -hejdå och lasta upp varorna och plocka i dem igen. Ingen fick röra vagnen. :-)
En lyckad och trevlig kväll!
På fredagen ( fortfarande förra veckan ) hade vi det fina paret Hannes och Jannie här på grillmiddag. Jätte mysigt och kul.
De hade med sig en smarrig efterrätt hallon och blåbärspaj med glass, jag hade gjort en limeparfait med färska hallon, så mycket efterrätt blev det. :-)

Alltid lika roligt när vi ses!
I söndags hade vi en dagsutflykt i våra omgivningar. Det är inte klokt så vackert vi bor. Vi har en del av skåneleden precis i utkanten av vår by och där går man fritt mellan korna och hästarna och kullar och härlig natur. Vi var på jakt efter björnbär som vi skulle ha till efterrätt. Och vi fick tag i björnbär, mums så många vi hittade. Det bästa! Vi korsade kobryggor och gick förbi dem stirrande korna och senare in i skogen. Vädret kunde inte ha varit bättre. En underbar söndag.







Igår sov barnen länge så det blev inget dagis för Theo, det blev shopping för hela slanten. Dagiskläder till barnen och lunch ute. Nu är vi redo för höstdagar både inomhus och utomhus kläder.
Idag, tisdag har Theo haft utedag på dagis. De hade gått till någon lekplats.
Jag och Tilde fick äran att veckohandla och när vi senare hämtade Theo på dagis så hade jag tagit med mellanmål och filt så vi åt i gräset sidan om en annan lekplats nära där vi bor. Det blev mycket lek efteråt. :-)
Familjens favorit-förrätter är dessa:
Så idag hade vi kokt sparris med olivolja, flingsalt och riven parmesanost. Theo älskar det och drar sparrisbitarna i olivoljan för att fånga upp så mycket parmesanbitar som möjligt. :-)
Och imorgon blir det kronärtskocka med smör och salt. Mums! Sedan blir det inkokt lax med ingefära, citron och dill. Lovely!
Nej nu är det dags att stänga ner, blev hungrig igen. Får nog öppna kylskåp och skafferi och kika om det finns något ätbart vid denna tiden.
Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar