torsdag 13 december 2012

Lucia

Härliga Lucia! Det var en aning kaotiskt imorse i vår familj. Alla skulle vara klara klockan 07:15 och det är vi inte vana vid än här i denna familjen.
Hej och hå men vi kom i tid och vi var inte de enda som kom med andan i halsen. Väl inne på dagis så var det av med alla kläderna igen och på med Lucia kläder och placerade oss på golvet där det fanns plats och väntade spänt på tåget...Och in kom dem och jag blev så rörd när jag fick se mitt lilla hjärtegryn gå in med sin "Stjärn-dress" och med stjärnan i högsta hugg i handen ( och Theo var den enda som var stjärngosse och det tyckte jag var kul att dem fick med alla karaktärer i sitt lilla tåg och stolt över att Theo hade valt att vara annorlunda än dem andra, heja ), han är inte så tuff i alla situationer och läppen darrade lite när han såg alla föräldrar och syskon sitta och titta på honom men han fick syn på oss och vi vinkade och jag gjorde tummen-upp till honom som ett stöd i hans entre i rampljuset. :-) Alla stod på sina platser, ingen blev ledsen och sprang till sina föräldrar och det var bra och modigt gjort av dem. Theo kom lite ur ledet och stod i mitten medan de andra barnen stod bakom uppradade och sjöng, Theo kom på då och då att han skulle sjunga ( han sjunger jätte mycket här hemma och det har varit många lucia sånger, så jag peppade honom igår och sa att han skulle klämma i ) , han var helt fokuserad på att stå på sin plats som han hade utsett själv och sedan kom det:
-Klick,klick,klick,klick,klick........
Ja herregud, värsta röda mattan blixtrarna, barnen blev helt förskräckta men det avtog efter en stund. Haha
Efteråt blev det frukost på dagis och det var jätte mysigt att sitta där och få prata med alla föräldrar och vi glömde bort tiden och fick lite bråttom till jobb och att dagisets aktiviteter skulle fortsätta.
Ja , det var en resume på vårt firande av Lucia och det finns inget bättre än Lucia tåg med barn, för det kan hända precis vad som helst och all denna träning med texter och rörelser, utklädnad som de bär, det är ljuvligt. :-)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar