fredag 21 december 2012

Nu börjar det sannerligen närma sig.....

Dagarna går här hemma, Theo börjar verkligen komma i form nu. Så det är lek på hög nivå men vissa "vuxna" saker måste göras och det är så tråååååkigt tycker Theo även om han gärna får hjälpa till med alla sysslor. Det märks tydligt att han saknar både tempot och sina kompisar på dagis. Det är kul att han känner så, att han trivs på dagis. Det är mindre roligt här hemma när "myrorna börjar ta fart i byxorna", herregud vilken virvelvind som flyger runt här hemma. Jag frågade Theo igår, hur många myror som fanns i byxorna på honom, då sätter han sig sidan om med snabba andetag efter allt springande och tar upp det ena byxbenet och säger:
-Där är väl inga myror ,ser du väl! Ser du några?
Han är en liten tuffing! :-)
Men vi pysslar lite och åker och handlar till den stooora helgen som nu börjar närma sig med stormsteg. Ska bli riktigt mysigt och roligt att fira julen, på Julafton bär det av till min syster och hennes familj och Annandagjul åker vi till barnens farmor och farfar. Och i år blir det långledigt tillsammans, två veckor. Härligt! :-)
Så idag har vi pysslat med apelsiner, ingen jul utan massor med apelsiner och clementiner, dem är så goda nu! Det var lite jobbigt och för hårt för Theo att sätta, "putta" in dem här små vassa nejlikerna i apelsinerna. Han försökte och försökte så vi hjälptes åt tillsammans, nu ligger dem i vår apelsin skål och doftar gott och ser fina ut. :-)
Tilde tar sig sakta framåt och har sin egna lilla krypstil. Hennes ena ben har hon fortfarande framåt och hon saxar och drar sig med armarna framåt. Men man får ändå hålla ett extra öga på henne nu för ibland går det fortare än vad man tror. Hon är en riktig sladd dragare och det finns det gott om i alla bostäder. Så vi kan inte ha alla julklapparna under julgranen för då är inga hela till jul. :-) Det är även jätte skoj att dra ut lådor och öppna dörrar, speciellt i Theos kök. Öppna, stäng, öppna, stäng. Populär lek är "Tack-Varsågod" leken. Den kör vi starkt på här hemma.
Tilde tycker också om TV kalendern som Theo har vid soffbordet och hon öppnar egna luckor.
-Theo, akta din kalender, Tilde käkar upp den!
- Var det lucka 7 eller, mamma?
Hahaha så roliga svar. :-)
Nej, detta blev ett litet eftermiddags inlägg mellan Cars-lekarna och eftermiddags sömnen för Tilde, nu är Tilde vaken och Theo har tröttnat på sin lek så nu vankas det mellanmåls fika.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar